HomeΕιδήσεις

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Βασίλη Διαμαντή με “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ” ΤΟΥ Χ. ΡΩΜΑ

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Βασίλη Διαμαντή με “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ” ΤΟΥ Χ. ΡΩΜΑ

Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Χαλάνδρι στο φως” του Χάρη Ρώμα κατέρχεται στις εκλογές ο Βασίλης Διαμαντής
Αναλυτικά, η δήλωση υποψηφιότητας
Δίχως πολλή σκέψη και με επίγνωση της ευθύνης που ισοδυναμεί η απόφασή μου να αποδεχθώ την πρόσκληση του καλού φίλου και υποψήφιου Δημάρχου Χαλανδρίου, Χάρη Ρώμα  ανακοινώνω σε όλες τις φίλες και τους φίλους μου, την υποψηφιότητά μου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (Οκτώβριος).
Η συνεχής αφοσίωση και προσήλωση  στην επαγγελματική μου καριέρα όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα σε  τομείς  τόσο ευαίσθητους και επίκαιρος όσο ποτέ  όπως αυτοί του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας  ,  διατηρούσαν διαρκώς ζωντανό το ενδιαφέρον μου για τα κοινά της πόλης που ζω και μεγαλώνουν η οικογένεια και τα παιδιά μου.
Όσο περνούν τα χρόνια, διαπιστώνω πως η ενεργός εμπλοκή με τα κοινά και η διάθεση των δυνάμεων και της εμπειρίας που διαθέτει κανείς στην υπηρεσία των συμπολιτών του, αποτελεί ευλογία. Πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να ενθαρρύνεται και να διδάσκεται σε όλους ανεξαιρέτως.
Την ίδια στιγμή, είμαι σε θέση να υποψιαστώ πως η ενασχόληση με τις “κοινές μας υποθέσεις” δεν είναι και δεν θα είναι εύκολη, ούτε όμως απλή υπόθεση και πως κανείς έχει ίσως να χάσει περισσότερα από όσα θα μπορούσε να κερδίσει. Έχω όμως αποφασίσει πως αξίζει να γίνει η προσπάθεια, ιδίως ως μέλος μιας ομάδας ικανής να βελτιώσει αισθητά πολλές όψεις της καθημερινότητάς μας και να πρωταγωνιστήσει.
Η ομάδα μας Χαλάνδρι στο Φως  με πρωταγωνιστή τον Χάρη Ρώμα διαθέτει το όραμα αλλά και το σχέδιο να οδηγήσει το Χαλάνδρι στη νέα εποχή με ορίζοντα το 2030. 
Υπάρχουν ευκαιρίες τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να αδράξουμε για να εισέλθουμε με ασφάλεια σε μία νέα εποχή που απαιτεί προσαρμοστικότητα στις νέες ανάγκες, ιδίως κλιματικές και τεχνολογικές. Ιδιαίτερα μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή για τη χώρα μας συγκυρία όπου πολλαπλά κλιματικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις ανθρώπινες περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για την δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και αυτό είναι κάτι που απαιτεί συνέργεια του κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον κάθε Δήμο ξεχωριστά.
Υπάρχουν όμως και προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να προσέξουμε και τις οποίες θα πρέπει με επιτυχία να αντιμετωπίσουμε. Διαθέτουμε τη γνώση και τη στρατηγική να το κάνουμε.
Σε ό,τι αφορά τον δικό μου τομέα εξειδίκευσης ο οποίος αποτελεί και το βασικό ερέθισμα ενασχόλησης μου με τα κοινά είναι ο Αθλητισμός.  Η ενασχόλησή μου με το άθλημα του μπάσκετ, ήδη από τα παιδικά μου χρόνια, με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πως η ενότητα του “Αθλητισμού” είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης μας και εν γένει της πολιτείας μας. Ως πολίτης και ως πρώην αθλητής, με ενδιαφέρει η πόλη μας να αναπτύξει τις απαραίτητες υποδομές και τις δυνατότητες ώστε να προσελκύσει στον αθλητισμό περισσότερους ανθρώπους (και δη νέους). Αθλητισμός σημαίνει πολιτισμός, συνιστά στάση ζωής και ισοδυναμεί με ευζωία.
Αποτελεί τιμή για εμένα να αγωνιστώ στην “πρώτη γραμμή”, με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα, προκειμένου να οικοδομήσουμε μαζί το Χαλάνδρι της νέας εποχής.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η στήριξη και η εμπιστοσύνη όλων των ενεργών πολιτών του Χαλανδρίου στο πρόσωπο μού πέρα από τιμή αποτελεί τον βασικό σύμμαχο ώστε  να δώσω ακόμη έναν αγώνα, αυτή τη φορά όχι προσωπικό αλλά συλλογικό, για την πόλη που ζω και αγαπώ   μέσα στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά μου, ζουν αγαπημένα μου πρόσωπα και δραστηριοποιούνται (επαγγελματικά) πολλοί από τους  φίλους μου.
Με εκτίμηση,
Βασίλης Διαμαντής
Υγιεινολόγος MSc -MBA
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου “Χαλάνδρι στο Φως”
Ο Βασίλης Διαμαντής με λίγα λόγια:
Γεννήθηκε το 1981 και ζει στο Χαλάνδρι. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Σπούδασε Δημόσια Υγιεινή και κατέχει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα. Το πρώτο στον τομέα της
Χημείας – Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και το δεύτερο στη Διοίκηση (ΜΒΑ). Από το 1989 και τα εννιά
του χρόνια παίζει ερασιτεχνικά μπάσκετ. Σήμερα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο της
Δημόσιας Υγείας. Είναι  Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης   (Business Development Manager) πολυεθνικής εταιρείας, με αντικείμενο τις εργαστηριακές
αναλύσεις υδάτων και περιβαλλοντικών εφαρμογών.
Στην κατοχή του έχει πλήθος συμμετοχών σε επιμορφωτικά
συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν το Περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία.
 Με την πολυετή εμπειρία του,  κατέχει  αποδεδειγμένο ιστορικό εργασίας στον τομέα του περιβάλλοντος και τις υπηρεσίες υγιεινής. Έχει άρτια  εξειδίκευση στη Διοίκηση Πωλήσεων, στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, στη Διαχείριση Ομάδας και στη Στρατηγική Σκέψη, αρμοδιότητες του τον καθιστούν ως ένα από τα πιο επιτυχημένα επαγγελματικά στελέχη στον χώρο του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας σήμερα .
Το «πολιτικό» του ενδιαφέρον του εστιάζει
(περισσότερο) στη διαχείριση ζητημάτων ποιότητας ζωής, αθλητισμού και πολιτισμού.