Η βιομηχανία παραγωγής οίνου, αποτελεί έναν από τις πιο ανερχόμενους και εξελισσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Παρόλη όμως αυτή την σημαντική ανάπτυξη, για τα υποπροϊόντα αυτών των βιομηχανιών/οινοποιείων όπως π.χ. οι οινολάσπες, δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο διαχείρισης τους. Η συνήθης πρακτική ήταν να απορρίπτονται π.χ. σε αγρούς, δημιουργώντας έμμεσα και άμεσα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ένα πρωτοπόρο οινοποιείο στην Ιερισσό Χαλκιδικής, το Domaine Agrovision, άλλαξε αυτή την πρακτική, εφαρμόζοντας ένα πρωτοποριακό σχεδίου διαχείρισης αυτών των υποπροϊόντων.
Ειδικότερα όπως μας εξηγεί ο εμπνευστής αυτού του σχεδίου, ο διευθυντής της εταιρείας κύριος Άγγελος Θ. Ζαμάνης, το οινοποιείο διοχετεύει την οινολάσπη, δηλαδή το υποπροϊόν που εξάγεται από κάθε οινοποιητή μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, σε επιχειρηματίες της περιοχής της Χαλκιδικής, προς παραγωγή νέων και εμπορεύσιμων προϊόντων όπως πίτσα, ψωμί, μπρουσκέτες, γκουρμέ πιάτα, γλυκίσματα.
Ο τρόπος αυτός διαχείρισης έχει διπλό όφελος, για τι αφενός προστατεύει το περιβάλλον μέσω της διαχείρισης αυτών των υποπροϊόντων, αφετέρου δημιουργούνται νέα καινοτόμα προϊόντα, που παράγουν πλούτο, εφαρμόζοντας έτσι στην πράξη της αρχές της κυκλικής οικονομίας.