Τουριστικός ποδηλατόδρομος πρόκειται να δημιουργηθεί στο παραλιακό μέτωπο, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τη Νέα Κρήνη, όπως προβλέπεται σε προγραμματική σύμβαση, την οποία υπέγραψαν σήμερα εκπρόσωποι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς και της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΜΑΘ – ΑΟΤΑ) στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο ποδηλατόδρομος θα συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο του κεντρικού Δήμου ενώ προβλέπονται διαμορφώσεις και αναπλάσεις με βιοκλιματικά κριτήρια σε σημεία γύρω από εμβληματικά κτήρια και τοπόσημα της περιοχής. Η περιοχή παρέμβασης στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τους ελεύθερους χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου μεταξύ του Μεγάρου Μουσικής και των γειτνιαζόντων αθλητικών εγκαταστάσεων της οδού Μαρίας Κάλλας, τμήμα της οδού Μαρίας Κάλλας μέχρι τη Θ. Σοφούλη, μέσω της οδού Καθ. Ρωσσίδη καθώς και την οδό Θ. Σοφούλη από τη συμβολή με τη Λεωφ. Γ. Παπανδρέου έως τη συμβολή με την οδό Αργοναυτών όπου συνδέεται η περιοχή με τα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμαριάς. Στον εν λόγω δήμο η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει τον άξονα των οδών Θ. Σοφούλη από τη συμβολή με την οδό Αργοναυτών και Ν. Πλαστήρα έως την περιοχή «Ρέμβη», έκταση στην οποία προορίζεται να δημιουργηθεί αλιευτικό καταφύγιο.

Τη σύμβαση υπέγραψαν η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο πρόεδρος της ΜΑΘ-ΑΟΤΑ, Βασίλης Διαμαντάκης, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη και των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης, Ελπίδας Καλπίδου και Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Χριστίνας Φοροπούλου του Δήμου Καλαμαριάς.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι με το έργο θα προσφερθεί σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μία ξεχωριστή ποδηλατική διαδρομή από το λιμάνι μέχρι τη Ρέμβη, ενώ τόνισε ότι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης φέρνει ακόμα πιο κοντά τη Θεσσαλονίκη με την Καλαμαριά μέσω της προώθησης της ποδηλατοκίνησης και ταυτόχρονα ανοίγει τον δρόμο προς τη θάλασσα, αξιοποιώντας το κορυφαίο αυτό συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης. Η δήμαρχος Καλαμαριάς ανέφερε ότι έγινε το πρώτο βήμα για ένα μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμου σε όλη την πόλη, το οποίο θα είναι διαδημοτικό.

Δείτε Επίσης

Ε. Μυτιληναίος: Χρειάζεται αυστηρότερη εφαρμογή της στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα

Όταν άλλοι υποστηρίζουν ενεργά τις βιομηχανίες τους, διασφαλίζουν την ενεργειακή τους βάση…

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Σε κεντρικό αναπτυξιακό θεσμό για τη δημιουργία οικονομικής και κοινωνικής αξίας στη…

Προδημοσίευση προγράμματος «Σύνδεση με το Δίκτυο αποχέτευσης»

Απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες και αφορά σε όλη τη χώρα Την προδημοσίευση…

Υλοποίηση και σχεδιασμός έργων ύψους 189,9 εκατομμυρίων ευρώ – εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ιωαννιτών για το 2026

Το τεχνικό πρόγραμμα το 2026 που αποτυπώνει τη δέσμευση της δημοτικής αρχής…