Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΑΠΔΕ) εντάσσεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα, η Πράξη «Δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής», συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 1.659.946 ευρώ, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και τη λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος του δήμου, παρέχοντας πιο αποδοτικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται δράσεις όπως: Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ. Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων. Έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού εντός δημοτικών κτιρίων. Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων. Σύστημα διαχείρισης δημοτικών κοιμητηρίων και ψηφιοποίηση φακέλων. Διαχείριση κλειστών και ανοικτών χώρων άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Διαχείριση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων μέτρησης ποιότητας αέρα στην επικράτεια του Δήμου. Σύστημα διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων. Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις και παροχή συστήματος τηλεεργασίας. Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ.

Είχε προηγηθεί η ένταξη της Πράξης στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027», με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Δείτε Επίσης

e-ΕΦΚΑ: Νέα παράταση για υποβολή ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Έργων

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ γνωστοποιεί ότι, η παράταση που έχει χορηγηθεί, μέχρι…

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΠΚΜ για το 2026 – Α. Αηδονά: «Καταρτίστηκε στην προοπτική της μεγάλης πρόκλησης του νέου κώδικα για την αυτοδιοίκηση»

  Ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και ισοσκελισμένο χαρακτήρισε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά…

«Καμπανάκι» για διπλή φούσκα σε αμερικανικές μετοχές και χρυσό

Οι επενδυτές λιανικής συμβάλλουν στην άνοδο του χρυσού και των αμερικανικών μετοχών…

Δημήτρης Παπαστεργίου: Το μεγάλο στοίχημα είναι να αφήσεις πίσω μία οργανωμένη δημόσια διοίκηση

Στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη αναφέρθηκε ο…