Η βιομηχανία των εύκαμπτων εκτυπωμένων πράσινων ηλεκτρονικών, το πλήθος των εφαρμογών τους στην ενέργεια, το φωτισμό, τα κτίρια, τις υποδομές, αλλά και τα Αγροβολταϊκά (Agrivoltaics), βρίσκονται στο επίκεντρο του Διεθνούς Συνεδρίου ICEFPE22 που πραγματοποιείται από τις 10-12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.
Το Συνέδριο εστιάζει σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην πράσινη ενέργεια και συγκεκριμένα στον τομέα των ραγδαία εξελισσόμενων εκτυπωμένων ηλεκτρονικών και αγροβολταϊκών που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της παγκόσμιας πράσινης, ψηφιακής, αποανθρακοποιημένης βιομηχανίας και της Κυκλικής Οικονομίας.
Στο ICEFPE22 & AGRIVOLTAICS 2022 συμμετέχουν εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό ,επιστήμονες από όλο τον κόσμο, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων, επενδυτές, διαμορφωτές πολιτικής, εκπρόσωποι διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών αρχών για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις, να ανταλλάξουν απόψεις , να συνάψουν συνεργασίες , να διαμορφώσουν πολιτικές και στρατηγικές για την ενίσχυση των ραγδαία εξελισσόμενων Πράσινων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Αγροβολταϊκών.
Μερικές από τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι:
- Εύκαμπτα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
- Πράσινη και Ανανεώσιμη Ενέργεια
- Εκτυπωμένοι αισθητήρες & Βιοαισθητήρες
- Εύκαμπες και Εκτυπωμένες μπαταρίες
- Ενέργεια και Φωτισμός για κτίρια, έξυπνες πόλεις, αυτοματισμοί, εφαρμογές στην υγεία IoT
- Εφαρμογές αυτόνομων συστημάτων ενέργειας στις έξυπνες συσκευασίες, τη φορέσιμη ενέργεια (wearables), τον τουρισμό, την άμυνα κ.ά
AGRIVOLTAICS 2022
Μετά την επιτυχία του Ειδικού Εργαστηρίου για τα Αγροβολταϊκά που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2022, αλλά και της κλειστής εκδήλωσης για τα Αγροβολταϊκά και τη χρήση τους στα θερμοκήπια και την αγροτική παραγωγή που έγινε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, στο πλαίσιο των εργασιών του ICEFPE22, πραγματοποιείται ειδική διοργάνωση για τα Αγροβολταϊκά.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως στόχο την παραγωγή του 30% της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030, παρόλο που σχεδόν κάθε στάδιο της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων βασίζεται στην ενέργεια από ορυκτά καύσιμα. Έτσι, μια υψηλότερη ζήτηση για την παραγωγή τροφίμων θα σήμαινε σίγουρα αύξηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Τα Αγροβολταϊκή είναι ένας αναδυόμενος τομέας που συνδυάζει την πιο καινοτόμο λύση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της τεχνολογίας των Ευέλικτων Οργανικών Φωτοβολταϊκών με τη Γεωργία, προκειμένου να οδηγήσει σε μια βιώσιμη γεωργική διαδικασία και ανάπτυξη των καλλιεργειών, βελτιστοποιώντας τη χρήση της καλλιεργήσιμης γης.
Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ακόμη, ειδικές συναντήσεις για εταιρείες στα πρώτα στάδια της εξέλιξής τους, οι οποίες μπορούν να λάβουν μέρος στο ευρωπαϊκό project FlexFunction2Sustain που προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης και χρηματοδότησης καινοτόμων προϊόντων βασισμένων σε τεχνολογίες οργανικών ηλεκτρονικών.
-Διαγωνισμός και βράβευση καινοτόμων εταιρειών
Startups, SMEs και επιχειρήσεις στα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους θα έχουν στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου την δυνατότητα να έρθουν σ επαφή με εκπροσώπους οργανισμών, φορέων, στρατηγικών εταίρων και χρηματοδοτικών funds.
Στη διαδικασία αυτή μπορούν να λάβουν μέρος startups, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εταιρείες στα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους που αναπτύσσουν προϊόντα και καινοτόμες εφαρμογές βασισμένες σε FPE τεχνολογίες. Οι πιο ολοκληρωμένες και πετυχημένες εφαρμογές θα βραβευτούν από ειδική Επιχειρηματική Επιτροπή του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων HOPE-A και το Εργαστήριο LTFN