HomeΕιδήσεις

Οι εταιρείες ABS, HHI και KSOE συνεργάζονται στην Παραγωγή Πράσινου Υδρογόνου καθώς και στη Δέσμευση και Αποθήκευση Άνθρακα

Τα έργα JDP εστιάζουν στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου και στην παράκτια δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS), δύο τεχνολογίες που είναι καθοριστικές για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου

Οι εταιρείες ABS, HHI και KSOE συνεργάζονται στην Παραγωγή Πράσινου Υδρογόνου καθώς και στη Δέσμευση και Αποθήκευση Άνθρακα

Οι εταιρείες ABS, HHI και KSOE συνεργάζονται στην Παραγωγή Πράσινου Υδρογόνου καθώς και στη Δέσμευση και Αποθήκευση Άνθρακα

Σημείο αναφοράς ανακοίνωσης COP26 προς Επιτάχυνση και Ανάπτυξη Σημαντικών Τεχνολογιών Απαλλαγής από τον Άνθρακα

ΛΑΣΚΩΒΗ, Σκωτία–(BUSINESS WIRE)– Στο συνέδριο COP26, οι εταιρείες ABS, Hyundai Heavy Industries (HHI) και Korea Shipbuilding και Offshore Engineering (KSOE) ανακοίνωσαν δύο από κοινού έργα ανάπτυξης (JDP) καθοριστικής σημασίας με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών απαλλαγής από τον άνθρακα ώστε να υποστηρίξουν τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Τα έργα JDP εστιάζουν στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου και στην παράκτια δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS), δύο τεχνολογίες που είναι καθοριστικές για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου.

Οι εταιρείες ABS, HHI και KSOE θα αναπτύξουν από κοινού τεχνικές οδηγίες για παραγωγή πράσινου υδρογόνου από παράκτιες εξέδρες ως βασικό πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων το 2025. Οι οδηγίες θα διευκολύνουν την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων παραγωγής παρέχοντας ζωτικής σημασίας συνεισφορά στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας οικονομίας πράσινου υδρογόνου.

Το έργο θα εφαρμόσει την ηλεκτρόλυση θαλασσινού νερού για τη δημιουργία πράσινου υδρογόνου. Σε επόμενα στάδια ενδεχομένως θα συμπεριληφθούν η Αποδοχή επί της Αρχής (AIP) της ABS και η αποδοχή γενικού σχεδιασμού, υποστηρίζοντας το δικαίωμα τεχνικής ανάπτυξης μέχρι την κατασκευή του έργου.

Ένα δεύτερο παράκτιο έργο JDP δέσμευσης άνθρακα εστιάζει στη διασφάλιση αποδοχής AIP για σχεδιασμό των HHI και KSOE για μία εξέδρα έγχυσης CO2 για παράκτια αποθήκευση. Η εξέδρα σχεδιάζεται έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης 400.000 τόνων δεσμευμένου και υγροποιημένου CO2 κάθε χρόνο από το 2025.

Η ανακοίνωση καθορίστηκε χρονικά ώστε να συμπέσει με τη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών το 2021, COP26, στην Γλασκώβη, όπου η δυνατότητα του πράσινου υδρογόνου για υποστήριξη των παγκόσμιων στόχων βιωσιμότητας και της δέσμευσης, χρήσης και απομόνωμσης του άνθρακα θα αποτελέσουν τα κεντρικά θέματα συζήτησης. Το πράσινο υδρογόνο είναι ένα καύσιμο που δημιουργήθηκε με χρήση εντελώς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Προς το παρόν, μόνο ένα τοις εκατό του καύσιμου υδρογόνου παράγεται με αυτόν τον τρόπο.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας στο πράσινο υδρογόνο και στις εξέδρες CCS για παράκτια απομόνωση του άνθρκα. Αυτά τα έργα αποτελούν μέρος των συνεχών προσπαθειών μας και της δέσμευσής μας για βιώσιμο μέλλον που θα ευθυγραμμίζεται με το όραμα ESG του ομίλου HHI, “Beyond Blue Forward to Green” (Πέρα από το μπλε προς το πράσινο). Επίσης υποσχόμαστε πως ο όμιλος HHI θα ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων αξιών που θα οδηγήσουν την αγορά, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των πελατών για την επίτευξη των μηδενικών εκπομπών GHG,” είπε ο Won Ho JOO, ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HHI και υπεύθυνος τεχνικού τομέα.

“Αποτελεί απόλυτα σημαντικό τεχνολογικό ορόσημο η επικράτηση των έργων JDP για αυτές τις πρωτοποριακές εξέδρες πράσινου υδρογόνου και CCS στον παράκτιο τομέα. Η KSOE πιστεύει πως το μοντέλο που ανέπτυξε θα συνεισφέρει στην παγκόσμια προσπάθεα απαλλαγής από τον άνθρακα. Επίσης προετοιμάζουμε την ανάπτυξη ολόκληρης της αλυσίδας και για το CO2 και για το πράσινο υδρογόνο. Στο προσεχές μέλλον, θα δούμε την Τέλεια τεχνολογία Καθαρού Μηδέν,” είπε ο Sung Joon KIM, CTO της KSOE.

“Η διασφάλιση των απαιτούμενων ποσοτήτων καυσίμων μηδενικού άνθρακα για να καταστεί δυνατή η μετάβαση της βιομηχανίας μας θα απαιτήσει σημαντική αύξηση των παγκόσμιων πηγών ανανεώσιμης ενέργειας. Το πράσινο υδρογόνο θα έχει σίγουρα καθοριστικό ρόλο αλλά εμείς ξεκινάμε από μια πολύ χαμηλή βάση και η αύξηση της παραγωγής είναι μια επείγουσα παγκόσμια προτεραιότητα. Την ίδια ώρα, η δέσμευση άνθρακα αποτελεί δυναμική αλλαγή του παιγνιδιού, και η ABS εργάζεται ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη και των δύο, των τεχνολογιών και των πλοίων που απαιτούνται ώστε αυτό να καταστεί εφικτό,” είπε ο πρόεδρος της ABS και CEO, Christopher J. Wiernicki. “Είμαστε περίφανοι που είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε την πρωτοποριακή τεχνογνωσία μας σε θέματα παράκτιας βιομηχανίας και βιωσιμότητας για να υποστηρίξουμε την πρόοδο σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς τεχνολογίας και την παγκόσμια απεξάρτηση των κινητήρων από τον άνθρακα.”

Σχετικά με την ABS

Η εταιρεία ABS, ηγετικός παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών ταξινόμησης και τεχνικών συμβουλών προς τη ναυτιλιακή και παράκτια βιομηχανία, είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία προτύπων για ασφάλεια και τελειότητα στον σχεδιασμό και την κατασκευή. Εστιασμένη στην ασφαλή και πρατική εφαρμογή εξελιγμένων τεχνολογιών και ψηφιακών λύσεων, η ABS εργάζεται με τη βιομηχανία και με πελάτες για να δημιουργήσει ακριβείς και αποδοτικές συνθήκες συμμόρφωσης, βέλτιση απόδοση και λειτουργικά αποτελεσματικότητα για ναυτιλιακά και παράκτια πλεονεκτήματα.

Το κείμενο στην αρχική γλώσσα-πηγή της παρούσας ανακοίνωσης είναι η επίσημη, αυθεντική έκδοση. Οι μεταφράσεις παρέχονται μόνο για λόγους ευκολίας και θα πρέπει να διασταυρωθούν με το κείμενο στη γλώσσα-πηγή, το οποίο αποτελεί τη μοναδική έκδοση του κειμένου με νομική ισχύ.

Contacts

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη διεύθυνση:

ABSMediaRelationsglewis@eagle.org

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ