HomeΕιδήσεις

ΠΟΥ: Ο εθνικισμός των εμβολίων θα παρατείνει την πανδημία

«Οχι» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε νέα lockdown. Καυτηρίασε τις μεμονωμένες κινήσεις χωρών για εξασφάλιση μεγάλων δόσεων εμβολίων. Τι είπε για τον ιό και τη σχέση με την παχυσαρκία και το κάπνισμα.

ΠΟΥ: Ο εθνικισμός των εμβολίων θα παρατείνει την πανδημία

Τους επόμενους μήνες, ελπίζουμε όλοι ότι θα έχουμε καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου για την covid 19, τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγέσους.

Ο κ. Γκεμπρεγέσους ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Νορβηγία για τη συμμετοχή τους στη συντονισμένη ερευνητική προσπάθεια COVAX η οποία, όπως είπε, εγγυάται την πρόσβαση στο μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων παγκοσμίως.

Καυτηρίασε παράλληλα τις μεμονωμένες ενέργειες κάποιων χωρών για εξασφάλιση μεγάλου αριθμού δόσεων εμβολίων, υπογραμμίζοντας ότι “ο εθνικισμός των εμβολίων θα παρατείνει την πανδημία”. 

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ τόνισε ότι το επίκεντρο πλέον είναι στο άνοιγμα των κοινωνιών και των συνόρων, ζητώντας να αποφευχθούν νέα lockdown.

Η πανδημία έχει αναδείξει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν χρόνιες παθήσεις και παράγοντες που τις επιφέρουν όπως η παχυσαρκία και το κάπνισμα.