HomeΕκθέσεις - Εκδηλώσεις

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Κλιματική κρίση και κοινωνικός διάλογος προς τη βιώσιμη μετάβαση» διοργανώνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Κλιματική κρίση και κοινωνικός διάλογος προς τη βιώσιμη μετάβαση» διοργανώνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Κλιματική Κρίση και Κοινωνικός Διάλογος προς τη Βιώσιμη Μετάβαση» διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε.) στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της ακαδημαϊκής, της επιχειρηματικής ζωής και της Κοινωνίας των Πολιτών από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Χαιρετισμούς κατά την έναρξη του Συνεδρίου θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Ιωάννης Πάιδας , ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής(ΕΟΚΕ) Δημήτρης Δημητριάδης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης (διαδικτυακά) θα είναι ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν από τους ομιλητές τρεις ενότητες:

1.Οι νέες προκλήσεις για την πράσινη μετάβαση σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο περιβάλλον

2.Ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου και η εμπλοκή της Κοινωνίας των Πολιτών στη διαμόρφωση πολιτικών

3.Βιώσιμη ανάπτυξη – ανταγωνιστικότητα – κοινωνική συνοχή

Όπως σημειώνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, «η Ο.Κ.Ε. παρακολουθεί συστηματικά και συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις πολιτικές για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό της».

Πρόσφατα, η ολομέλεια της Ο.Κ.Ε. εξέφρασε Γνώμη Πρωτοβουλίας με θέμα “Κλιματική αλλαγή και πολιτικές αντιμετώπισής της στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση”. Σκοπός της Γνώμης Πρωτοβουλίας είναι «να διαμορφώσει ένα πλαίσιο οργανωμένης κοινωνικής διαβούλευσης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και να προτείνει μια δέσμη σύγχρονων πολιτικών που θα απαντούν στις προκλήσεις της επείγουσας πλέον κλιματικής προσαρμογής και της πράσινης μετάβασης».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ομιλητές και σύνεδροι από φορείς που μετέχουν στην ολομέλεια της Ο.Κ.Ε., διεθνείς οργανισμούς, από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), καθώς και από 29 οικονομικά και κοινωνικά συμβούλια και αντίστοιχους θεσμούς της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.