Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στρέφεται η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της, Δημήτρη Τσίκκη, η ΔΕΥΑΡ τον Αύγουστο του 2019 για όλες τις εγκαταστάσεις που διατηρεί (βιολογικοί καθαρισμοί, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια κλπ) κλήθηκε να καταβάλλει στη ΔΕΗ 250.000 ευρώ, ενώ τον Αύγουστο του 2022 το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει έφθασε τις 734.000 ευρώ!

«Το ενεργειακό κόστος αποτελεί ένα αγκάθι για τη ΔΕΥΑΡ, αφού όλα δουλεύουν με ρεύμα» είπε ο κ. Τσίκκης και ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται επένδυση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την εγκατάσταση συστημάτων Net metering για παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από τον ήλιο, τα οποία θα μπορούν να παράγουν συνολικά πάνω από 1 MW την ημέρα.
Εν τω μεταξύ, απόφαση για διακανονισμό οφειλών, με δόσεις που μπορεί να ξεπερνούν και τις 100, αναμένεται να πάρει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ στην αυριανή του συνεδρίαση, σε μια προσπάθεια να μειώσει το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών.

Πηγή: ertnews

Δείτε Επίσης

Ανακοίνωση 12 περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις ρυθμίσεις σε περιοχές Natura 2000 στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο ΥΠΕΝ

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ANIMA, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική…

Ιδιωτικά δίκτυα 5G: Η νέα στρατηγική υποδομή για τις επιχειρήσεις

Η ανάπτυξη ιδιωτικών δικτύων 5G αναδεικνύεται ως μία από τις πιο καθοριστικές…

Υπογραφή μετατροπής μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ και Περιφερειάρχης Ιονίων…

Η DOTSOFT συμβάλλει στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου Αιγάλεω

Η DOTSOFT Α.Ε., μία από τις πλέον δυναμικές ελληνικές εταιρείες στον σχεδιασμό…