Νέα αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού, προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων στη Θεσσαλονίκη παραμένει στα ύψη, καθώς την Κυριακή 1 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 449 νέα κρούσματα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 839 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 530 κρούσματα έναντι 84 κρουσμάτων στις 26 Οκτωβρίου.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων, θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Δείτε Επίσης

Αργ. Ζέρβα (γ.γ. ΥΠΑΑΤ): Κανονικά τα έργα ΣΔΙΤ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Εξασφαλισμένη η χρηματοδότησή τους

Κανονικά συνεχίζονται τα πέντε μεγάλα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης…

Γ. Μανιάτης: Στηρίζει η ΕΕ την ανάπτυξη ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου με τον GSI

«Η Ευρωπαική Επιτροπή, στηρίζει την ανάπτυξη ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ της Ελλάδας και…

Θεμέλιος λίθος για έναν κάθετο ενεργειακό διάδρομο το έργο GREGY – Ποιά τα οφέλη από την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Τη γεωπολιτική και οικονομική σημασία του έργου GREGY (Green Energy Interconnector), που…

Τοπική αυτοδιοίκηση και συμπερίληψη στο επίκεντρο του 2nd Diversity In Cities Conference 2026

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το πρώτο πάνελ του 2nd Diversity In…