Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ, υπογράφεται σήμερα δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΕΤΕπ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων,  η οποία προβλέπει τη συμμετοχή της Τράπεζας, καταρχήν, με ποσό ύψους 500 εκατ. Ευρώ, στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ η αύξηση της συμμετοχής της έως και του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, εξαρτάται από το ρυθμό απορρόφησης του αρχικού ποσού από τους δικαιούχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε Επίσης

Ιδιωτικά δίκτυα 5G: Η νέα στρατηγική υποδομή για τις επιχειρήσεις

Η ανάπτυξη ιδιωτικών δικτύων 5G αναδεικνύεται ως μία από τις πιο καθοριστικές…

ΕΕ: Πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κρατική ενίσχυση 3,8 δισ. ευρώ σε ενεργοβόρες βιομηχανίες στη Γερμανία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κρατική ενίσχυση ύψους 3,8 δισ. ευρώ…

Ένα κλιματιστικό κάθε 7 δευτερόλεπτα – Το νέο «έξυπνο» εργοστάσιο της TCL

Ένα κλιματιστικό ανά επτά δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον ρυθμό παραγωγής συνδέεται η…

Θεσσαλονίκη: Παγώνει με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ η πράξη ανάθεσης του διαγωνισμού για την ανάπλαση της Μαρίνας Αρετσούς

Προσωρινή διαταγή, με την οποία «παγώνει» η έκδοση πράξης ανάθεσης για τον…