HomeΕιδήσεις

Επιστροφή σε ανάπτυξη για την επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη

Στο πιο υψηλό από τον περασμένο Ιούλιο σκαρφάλωσε ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit τον Μάρτιο. Στήριξη από τη μεταποίηση, σε συρρίκνωση ωστόσο ο τομέας υπηρεσιών

Επιστροφή σε ανάπτυξη για την επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη

Με στήριξη από την ιστορική άνοδο της μεταποιητικής παραγωγής, ο ιδιωτικός τομέας της ευρωζώνης επέστρεψε σε ανάπτυξη τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit, ο σύνθετος δείκτης παραγωγής (ΡΜΙ) ανήλθε στις 53,2 μονάδες, που είναι και το πιο υψηλό από τον τελευταίο Ιούλιο, από 48,8 τον Φεβρουάριο.

Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από την αρχική εκτίμηση και οδηγήθηκε από την ισχυρή παραγωγή του τομέα μεταποίησης -ήταν η πιο ισχυρή τα τελευταία 24 χρόνια.

Σε αντίθεση, ο τομέας των υπηρεσιών κινήθηκε καθοδικά ξανά, αν και οριακά, ενώ κινήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων 7 μηνών της συρρίκνωσης. O PMI υπηρεσιών αυξήθηκε στις 49,6 μονάδες τον Μάρτιο από 45,7 τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι κάτω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει συρρίκνωση, ενώ υψηλότερα από αυτό δείχνει ανάπτυξη.