Το τέταρτο τρίμηνο του 2025, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την δεύτερη εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Το τρίτο τρίμηνο του 2025, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και κατά 0,4% στην ΕΕ.

Σύμφωνα με εκτίμηση της ετήσιας ανάπτυξης για το 2025, με βάση τα τριμηνιαία εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στην Ευρωζώνη και κατά 1,6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,3% στην Ευρωζώνη και κατά 1,5% στην ΕΕ το τέταρτο τρίμηνο του 2025, έναντι αύξησης 1,4% και 1,6% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.

Δείτε Επίσης

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, στρατηγική ευκαιρία για την Ελλάδα

Το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας και η στρατηγική ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης…

Σε METKA και Τέρνα η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, έργο 320 εκατ.

Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου περνά πλέον σε φάση υλοποίησης, καθώς η Επιτροπή…

Δημοσκόπηση GPO: Στο 30,1% η ΝΔ, στις 16,9 μονάδες η «ψαλίδα» με ΠΑΣΟΚ

Στο 30,1% διαμορφώνεται το ποσοστό της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, σε δημοσκόπηση της…

Αλεξανδρούπολη: Μελέτη ανέδειξε εκατοντάδες δεξιότητες αιχμής σε τέσσερις κλάδους σε΄Εβρο και Ροδόπη, ανοίγοντας τον δρόμο για στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης

Τα τελευταία 15 χρόνια η «Μ», μια 45χρονη γυναίκα, που ζει στην…