«Η ανταγωνιστικότητα πρέπει να συνδυαστεί με περισσότερες και καλύτερα πληρωμένες δουλειές και χαμηλότερες τιμές για να αντιμετωπίσουμε την κρίση ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος το πρωί της Πέμπτης (12/02), προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, στο Βέλγιο.

«Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση έχοντας καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να μειωθεί η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, να λειτουργήσει καλύτερα η ενιαία αγορά και η ανταγωνιστικότητα τελικά να μπορεί να αποβεί προς όφελος και των επιχειρήσεων αλλά και των Ευρωπαίων καταναλωτών», σημείωσε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του και πρόσθεσε:

 

«Η ανταγωνιστικότητα από μόνη της είναι μια αρκετά αφηρημένη έννοια, αν δεν συνδυαστεί με περισσότερες και καλύτερα πληρωμένες δουλειές και κυρίως με καλύτερες και χαμηλότερες τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά για να αντιμετωπίσουμε την κρίση ακρίβειας.

Αν δεν συμβούν λοιπόν αυτά, θα είναι δύσκολο να έχουμε και την κοινωνική στήριξη, η οποία είναι απαραίτητη για τις κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να ληφθούν από εδώ και στο εξής.

Θα έχω την ευκαιρία να εστιάσω περισσότερο στα ζητήματα της αγοράς ενέργειας. Είναι σαφές ότι σήμερα η αγορά ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λειτουργεί ικανοποιητικά. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενοποίηση στην αγορά ενέργειας, έτσι ώστε τελικά να έχουμε χαμηλότερες τιμές ενέργειας ευρωπαϊκά και για τους Ευρωπαίους καταναλωτές αλλά και για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.»

Δείτε Επίσης

Ποιοι κλάδοι έχουν τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Αύξηση των κενών θέσεων εργασίας και υποχώρηση της ανεργίας παρουσιάζει η εγχώρια…

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οικονομικά Αποτελέσματα 2025

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Bloomberg: GEKTERNA GA / RIC: HRMr.AT) ανακοινώνει τα…

Σενάρια για δελτίο στα καύσιμα επεξεργάζεται η Κομισιόν

Η ΕΕ εξετάζει «όλες τις δυνατότητες», συμπεριλαμβανομένης της επιβολής δελτίου καυσίμων και της απελευθέρωσης…

ΓΠΚΒ: Χαμηλώνει τον πήχη για ανάπτυξη, ανεβάζει τον πληθωρισμό

Οριακά επί τα χείρω αναθεωρεί την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στη…