Έργο αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης οικισμών του Δήμου Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το ελληνικό Δημόσιο.

Το έργο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού τμημάτων των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης, καθώς και στοχευμένες επεμβάσεις σε περιοχές με υψηλό δείκτη φθοράς και ελλείψεις στην υδροδότηση.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερό, η μείωση των διαρροών και των υδατικών απωλειών και η ενίσχυση της υδροδοτικής επάρκειας σε κατοίκους και επιχειρήσεις, σύμφωνα με την δημοτική Αρχή.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Γεώργιος Κλάδος, δήλωσε ότι η ένταξη του συγκεκριμένου έργου «αποτελεί δικαίωση της προσπάθειας της δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει ουσιαστικές λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών. Ενισχύουμε τις τοπικές μας υποδομές με υπευθυνότητα και συνέπεια, δίνοντας προτεραιότητα στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το νερό» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Επίσης

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ – Στ. Παπασταύρου: Προχωράμε γρήγορα σε θέματα αποθήκευσης ενέργειας – Πάμε για 1 GW το 2027

Δεκτό “κατά πλειοψηφία” έγινε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του…

Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό με σαφή προσανατολισμό στη βιώσιμη…

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Βιολογικού της ΔΕΥΑΚ στην Αιανή – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις – «Ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον»

Τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του καινούργιου Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΚ στην Αιανή,…

Τεχνητή νοημοσύνη: Μικρός ο αντίκτυπός της στην αγορά εργασίας – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Οι φόβοι για κατάργηση θέσεων εργασίας και αύξηση της ανεργίας σε μεγάλη…