Με χρηματοδότηση ύψους 701.612 ευρώ από το Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025 ξεκινά η δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή, με σύστημα ιχνηλάτησης και αποθήκευση ενέργειας, αποσκοπεί στην κάλυψη σημαντικού μέρους των ενεργειακών αναγκών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της περιοχής, μιας σημαντικής υποδομής για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος με αυξημένες και συνεχείς ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια. Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η μείωση του ενεργειακού κόστους και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού θα είναι 199,50KW, ενώ το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας θα αποτελείται από 2 μπαταρίες λιθίου υψηλής τάσης HVS (High Voltage Storage) χωτητικότητας 2,56kWh η καθεμία.

Δικαιούχος της πράξης ορίστηκε ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Δείτε Επίσης

Ανακαινίζω 2026: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Με ρυθμό που ξεπερνά το 7% συνεχίζουν να αυξάνονται τα ενοίκια κύριας κατοικίας, επιβαρύνοντας σημαντικά…

ΠΣΕ: Ενισχυμένες κατά 25% οι εξαγωγές τον Μάρτιο

Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών…

Kids Fun Festival 2026 Μια γιορτή για τα παιδιά, το περιβάλλον και την αλληλεγγύη

Ο ΦοΔ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας, ως συνδιοργανωτής του Kids Fun Festival 2026, προσκαλεί…

277 εκατ. ευρώ για το σιδηροδρομικό έργο Αλεξανδρούπολη-Πύθιο

Επιταγή 277 εκατομμυρίων ευρώ από το CEF, τον προϋπολογισμό των υποδομών και…