Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ενημερώνει το κοινό ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Οδικός Άξονας Ρέθυμνο – Απόστολοι – Μάνδρες, τμήμα Ρέθυμνο – Φράγμα Ποταμών» (1ο υποέργο της ομώνυμης πράξης), θα πραγματοποιηθούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες που επιβάλλουν την προσωρινή διακοπή της παροχής του αρδευτικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, η διακοπή θα λάβει χώρα επί της Εθνικής Οδού 13 (Ρέθυμνο – Αμάρι), στο ύψος της διασταύρωσης προς Ξηρό Χωριό, για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ημερών, από Τετάρτη 6 Μαΐου 2026 έως και Σάββατο 9 Μαΐου 2026.

Η εν λόγω διακοπή κρίνεται αναγκαία προκειμένου να απομονωθεί το προσωρινό παρακαμπτήριο αρδευτικό δίκτυο που είχε κατασκευαστεί, ώστε να καταστεί δυνατή η εκτέλεση των εργασιών επαναφοράς του στην αρχική του θέση, επί της νέας γέφυρας που έχει κατασκευαστεί στη θέση της παλαιάς.

Επισημαίνεται ότι, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα των εργασιών, δεν είναι δυνατή η μετάθεσή τους σε μεταγενέστερο χρόνο. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι χρήστες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους.

Δείτε Επίσης

S&P: Στο 1,7% «κόβει» την πρόβλεψη για την ελληνική ανάπτυξη

Η Standard & Poor’s μειώνει την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της Ελλάδας το…

Σε διαβούλευση δύο στρατηγικές επενδύσεις άνω των 55 εκατ. ευρώ σε βιομηχανία πλαστικών και αγροδιατροφή

Σε δημόσια διαβούλευση έχουν τεθεί, έως τις αρχές Μαΐου, δύο επενδυτικά σχέδια…

Σταύρος Παπασταύρου: «Λαμβάνουμε συντονισμένα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του συστήματος, με βάση και τα νέα, έξυπνα εργαλεία που διαθέτουμε»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνάντηση του Υπουργού, κ. Σταύρου Παπασταύρου με…

Alpha Bank: Χρηματοδότηση ως 80% σε εταιρείες για μείωση ενεργειακού κόστους

Η Alpha Bank ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία των επιχειρήσεων με χρηματοδότηση έως 80%, μέσω ενός νέου…