Στην ανάπλαση του δικτύου κοινόχρηστων χώρων προχωρά ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Περιλαμβάνει την ανάπλαση πλατειών, οδών και πεζοδρόμων, με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος, την προστασία και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και της προσβασιμότητας των κατοίκων, των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων και γενικότερα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη και της ποιότητας ζωής.
Ουσιαστικά πρόκειται για δύο έργα σε Νέα Χαλκηδόνα και Νέα Φιλαδέλφεια. Το πρώτο είναι το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Δεκελείας και τμημάτων οδών και πεζοδρόμων, στη δημοτική ενότητα Νέας Χαλκηδόνας. Η περιοχή παρέμβασης συνολικού εμβαδού 22.000 τ.μ. περιλαμβάνει τα τμήματα οδών και πεζοδρόμων: Αχαρνών από την οδό Αγίων Αναργύρων έως τον πεζόδρομο Πατριάρχου Γρηγορίου, πεζόδρομος Πατριάρχου Γρηγορίου, Αγίων Αναργύρων από την οδό Αχαρνών έως την Λεωφόρο Δεκελείας.
Το δεύτερο είναι το έργο ανάπλασης της πλατείας Κωνσταντινουπόλεως, του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και τμημάτων των εξής οδών στη Νέα Φιλαδέλφεια: Κωνσταντινουπόλεως από Γ. Παπανδρέου έως Εφέσου, Καισαρείας από Εφέσου έως Ν. Τρυπιά, Εφέσου από Κωνσταντινουπόλεως έως Ν. Τρυπιά, Σάρδεων από Ν. Τρυπιά έως Κοιμήσεως Θεοτόκου, Κοιμήσεως Θεοτόκου από Σάρδεων έως Βρυούλων, Βρυούλων από Κοιμήσεως Θεοτόκου έως Ν. Τρυπιά, οδός Ν. Τρυπιά, Αδριανού από Κοιμήσεως Θεοτόκου έως Ν. Τρυπιά (πεζόδρομος).