«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας υιοθετεί τα κριτήρια ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης) και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής της λειτουργίας, αλλά και στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της, με στόχο την πράσινη επιχειρηματικότητα, η οποία αυτή τη στιγμή, σε διεθνές επίπεδο είναι μονόδρομος. Το business plan της εταιρείας ενσωματώνει τα κριτήρια ESG και συνδυάζει το θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα με τη δέσμευση για αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην εταιρική διακυβέρνηση».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρείας Ευάγγελος Κοσμάς μιλώντας στο Athens ESG Forum.

Το αναπτυξιακό πλάνο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως είπε o κ. Κοσμάς περιλαμβάνει:

– τροφοδοσία βιομηχανιών και απομακρυσμένων πελατών εκτός δικτύου, μέσω των τεχνολογιών Small Scale LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο)και Remote CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο)

– οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον αεριοκίνηση, με την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου πρατηρίων CNG (FISIKON)

– προώθηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου στην Ανατολική Μεσόγειο

– επένδυση για τη δημιουργία ενός «πράσινου» χαρτοφυλακίου άνω των 200 MW, σε φωτοβολταϊκά έργα,

– δραστηριοποίηση στον τομέα των ανανεώσιμων αερίων, όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο.

Παράλληλα, η εταιρεία συμετέχει και στον νέο Πλωτό Τερματικό Σταθμό LNG που σχεδιάζεται στην Αλεξανδρούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα που υλοποιούνται στη χώρα μας.

Δείτε Επίσης

GRICE 2026: Συνέδριο για την πράσινη καινοτομία και την κυκλική οικονομία

Σημείο συνάντησης κορυφαίων ακαδημαϊκών και ερευνητών, επιχειρήσεων της πράσινης οικονομίας, αλλά και…

Στην Αθήνα η σύνοδος της ένωσης GO15 με τους μεγαλύτερους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως

Τη σύνοδο της ένωσης GO15, με τους μεγαλύτερους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς παγκοσμίως,…

Πτωτικά τα επιτόκια στα νέα δάνεια τον Μάρτιο

Σταθερά παρέμειναν τα επιτόκια καταθέσεων τον περασμένο Μάρτιο, με μικρές μεταβολές στα…

Δ.Παπαστεργίου- ‘Εργα 400 εκατ. ευρώ για τις τεχνολογικές ανάγκες των δήμων και ανοιχτά δεδομένα για επανασχεδιασμό των πόλεων- Ξαναβγαίνει η «’Εξυπνη Θεσσαλονίκη»

Πραγματική ανάγκη για τεχνολογικές λύσεις έχουν πλέον οι οι ελληνικοί δήμοι και…