Σε μία ακόμα διεθνή επιχείρηση για την αποτροπή θαλάσσιας ρύπανσης συμμετείχε η Polyeco Group του ομίλου Polygreen.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία μετέφερε με ασφάλεια τους 1.500 τόνους καυσίμων του Navios Amaryllis σε άλλες δεξαμενές εντός του πλοίου, διευκολύνοντας την επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου και αποτρέποντας διαρροή που θα επέφερε σημαντική ρύπανση και οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση του Navios Amaryllis, το οποίο ρυμουλκήθηκε μακριά από τον ύφαλο Rasfaree μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολούθησε πριν την προσάραξή του, αποφεύγοντας έτσι την περαιτέρω καταστροφή του υφάλου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η επιτυχής συμβολή της Polygreen στη διαχείριση του περιστατικού στις Μαλδίβες, έρχεται σε συνέχεια σειράς άλλων παρεμβάσεων της εταιρείας που αποδεικνύουν την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και ικανότητα να ανταποκρίνεται με ταχύτητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε δύσκολα περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων ανά τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν ένα χρόνο η Polygreen αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία την τεράστια οικολογική που προκάλεσε η προσάραξη του πλοίου MV Wakashio νότια της ακτής του Μαυρικίου, αντιμετωπίζοντας ταχύτατα ρύπανση εκτάσεως 44 χιλιομέτρων ακτογραμμής που προκάλεσε η διαρροή μαζούτ.

Δείτε Επίσης

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Βιολογικού της ΔΕΥΑΚ στην Αιανή – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις – «Ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον»

Τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του καινούργιου Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΚ στην Αιανή,…

e-ΕΦΚΑ: Ψηφιακή μετάβαση στην κοινωνική ασφάλιση

Στη φάση πλήρους ψηφιακού μετασχηματισμού εισέρχεται ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης…

Δημοσκόπηση MRB: Πόσοι ψηφίζουν κόμμα Τσίπρα και Καρυστιανού

Εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB για…

Σύστημα προειδοποίησης για πλημμύρες στον Πηνειό

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν και θα αποσφραγιστούν οι προσφορές του διαγωνισμού…