Ένα πρωτότυπο δίκτυο εμπορίας κρασιού δραστηριοποιείται πρόσφατα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη. Το όνομα αυτού “Rose Company” και η πρωτοτυπία/ιδιαιτερότητα του, έγκειται στο γεγονός πως προσπαθεί να δράσει …..οικολογικά !!!
Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω δίκτυο έχει βάλει ως στόχο να μειώσει, όσο είναι δυνατόν το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, μέσω της χρήσης λιγότερων μηχανοκίνητων μέσων αλλά και της εκμετάλλευσης της φυσικής ψύξης που παρέχουν τα υπόγεια/υπόσκαφα της Σαντορίνης. «Προτιμούμε να προστατεύομε το περιβάλλον και να παρέχουμε καλό κρασί στους πελάτες μας», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες τους Μιχάλης Ρηγόπουλος και Γεωργία Δρόσου.

Στα πλάνα της συγκεκριμένης εταιρείας πέραν της συνεργασίας με οινοποιεία που εφαρμόζουν καλές πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, είναι η μελλοντική χρήση και ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την διανομή του κρασιού.