Υπογράφηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και στο εργοστάσιο που λειτουργεί στο νομό Ιωαννίνων.

Με την απόφαση αυτή, 21.000 τόνοι στερεών αποβλήτων θα μπορούν να μεταφέρονται στη μονάδα των Ιωαννίνων και αντίστοιχη ποσότητα θα μπορεί να μεταφέρεται στην Κοζάνη. Διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο μία ακόμα εναλλακτική λύση για τη μεταφορά των απορριμμάτων και χωρίς να υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για το δημότη. Από την ανακοίνωση του Δήμου προκύπτει ότι το κόστος στη μονάδα των Ιωαννίνων θα είναι μειωμένο κατά 20%.

Όπως τονίζει η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου αναφέρει: «Διασφαλίζεται η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στη μονάδα των Ιωαννίνων, ταυτόχρονα με αυτή της Κοζάνης και με ακόμα χαμηλότερες τιμές. Εδώ και τρία χρόνια έχουμε απαλλάξει τους δημότες μας από τον εφιάλτη των σκουπιδιών, διαπραγματευόμενοι και πετυχαίνοντας τη μόνη ρεαλιστική λύση που υπήρχε: τη μεταφορά των απορριμμάτων μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Πετύχαμε δηλαδή αυτό που άλλοι μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο και δε μπορεί να γίνει. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το πετύχαμε χωρίς να υπάρχει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το δημότη. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέες παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο μας».

Δείτε Επίσης

ΣΑΤΕ: Αντίδραση στην κατάργηση της διαιτησίας για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) με παρεμβάσεις προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και…

Πορτογαλία: Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη επιχειρήσεων του ενεργειακού κλάδου

  Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται να φορολογήσει απροσδόκητα κέρδη…

«Έξυπνες» διαβάσεις σε κομβικά σημεία του Δήμου Βριλησσίων

Στην εγκατάσταση «έξυπνων» διαβάσεων σε κομβικά σημεία της πόλης προχώρησε ο Δήμος…

ΠΣΕ: Ενισχυμένες κατά 25% οι εξαγωγές τον Μάρτιο

Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών…