Την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή», του ΕΣΠΑ 2021- 2027, με δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 27.057.700 ευρώ και αφορά σε έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς που καλύπτουν το τμήμα του από τα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς έως την είσοδο στον αγωγό διέλευσης της Αττικής Οδού.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει κατασκευή τεχνικών σε διασταυρώσεις με οδούς, διευθέτηση με διαμόρφωση τραπεζοειδούς διατομής με χρήση επένδυσης με συρματοκιβώτια, έργα αντιστήριξης, στηθαία ασφαλείας και έργα προσαρμογής της εκβολής υφιστάμενων έργων αποχέτευσης όμβριων που εκβάλουν στο ρέμα σε διάφορες θέσεις.

Η σχετική πράξη ένταξης εκδόθηκε από την ειδική γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Παπαθανάσης, τόνισε: «Όπως είχαμε δεσμευθεί στην τοπική κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής για τους Δήμους της Βόρειας Αθήνας, συνολικά για την Αττική. Παρεμβάσεις όπως αυτή, συμβάλλουν στη θωράκιση της χώρας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και βελτιώνουν ευρύτερα την καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, αποτελούν ακόμα μια απόδειξη του πως μεταφράζεται στην πράξη το “δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ” από τους ευρωπαϊκούς πόρους που αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε για τον τόπο. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της βελτίωσης των υποδομών, της βιώσιμης ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Δείτε Επίσης

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση υδάτων – Νέο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα

Στην υλοποίηση ενός νέου ψηφιακού έργου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων,…

Data4: Εγκαινίασε δεύτερο data center κοντά στη Βαρσοβία – Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030

Το δεύτερο data center στο επεκτεινόμενο campus της στο Jawczyce, στον δήμο…

Ιδιωτικά δίκτυα 5G: Η νέα στρατηγική υποδομή για τις επιχειρήσεις

Η ανάπτυξη ιδιωτικών δικτύων 5G αναδεικνύεται ως μία από τις πιο καθοριστικές…

Αξιοποίηση πηγών ποταμού Λάδωνα: «Αναδεικνύουμε και προστατεύουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της φύσης» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος

«Οι πηγές του ποταμού Λάδωνα είναι ένα απ’ τα ομορφότερα σημεία σ’…